Svinedirektør: Ja, der kommer en klimagris
Klimaet er ikke glemt i udformningen af den fremtidige strategi for branchen, understregede sektordirekør Christian Fink Hansen på Svinekongressen.

"Jo, klimaet bliver også en konkurrenceparameter for produktion af svinekød. Markedet vil efterspørge det, blandt andet for de store virksomheder sætter mål op for deres CO2-aftryk."

Sådan lød det onsdag på Svinekongressen i Herning fra sektordirektør Christian Fink Hansen, Seges Svineproduktion, på et spørgsmål fra salen under sessionen "Hvordan tackler vi udfordringerne", hvor formand Erik Larsen var direktørens bisidder.

De to svinebosser havde sat kastration, halekupering, løsgående søer og pattegrisedødelighed op som de primære udfordringer for branchen. Men klimaet er altså ikke glemt i udformningen af den fremtidige strategi for branchen, fremgik det af Christian FinkHansens svar.

EU lander nye klimamål - L&F roser fleksibilitet Fredag 13. oktober 2017 · 16:14

Direktøren fremhævede, at dansk svineproduktion står stærkt i klimaspørgsmålet på grund af en høj effektivitet.

Erik Larsen tilføjede, at man ikke kan styre politikerne, og at der pludseligt kan komme noget ind fra højre på klimakrav, som man også så det med de skrappe krav til reduktionen af ammoniakudledning.

"Men vi er tæt på ministeren, og helt oppe ved netkanten i det her spørgsmål," sagde Erik Larsen.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle