Svineformand i beretning: Roser Prehn og rejser skarp kritik af statsministeren

Fødevareminister Rasmus Prehn har i modsætning til sin forgænger vist respekt for landbrugets betydning, fremhævede Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, i sin formandsberetning.

Rokeringen i regeringen i november 2020, der indebar, at Mogens Jensen måtte trækkes sig og blev erstattet af Rasmus Prehn, fik ros af Kim Heiselberg på dagens generalforsamling hos Danske Svineproducenter.

"Vi må sige, at hvor vi mødte modstand hos Mogens Jensen, så har Rasmus Prehn respekt for landbrugets økonomiske og beskæftigelsesmæssige betydning. Noget af det første han gjorde, var at starte forfra med regeringens landbrugsudspil", fremhævede Kim Heiselberg i sin formandsberetning.

Den nuværende fødevareminister fik også ros for sit standpunkt i forhold til landets husdyrproduktion.

"Rasmus Prehn skar ud i pap, at verden ønsker kød, og det skal Danmark levere, eftersom vi producerer noget af det bedste og mest klimavenlige i verden. Vi håber, der er handling bag de ord", sagde han og ytrede herefter sin bekymring for regeringens ambitioner om at bruge 20 procent af EU-støtten til grønne formål.

"Hvis vi tager 20 procent af landbrugsstøtten til grønne projekter, tager vi nogle af de penge, som vi skal bruge til udvikling af vores bedrifter. Det kan vi naturligvis ikke bakke op om", sagde Kim Heiselberg og kaldte endvidere regeringens fremme af økologien for "galimatias", fordi det efter hans opfattelse er i modstrid med ønsket om en mindre CO2-udledning.

"Det konventionelle landbrug skal ikke kompensere for regeringens øko-ridt", sagde han og tordnede herefter mod statsminister Mette Frederiksens handlinger i forbindelse med lukningen af minkerhvervet.

"Det er en affærd, der mere er en diktator end en retsstat værdig, og det er rystende, at det kunne finde sted i et retssamfund som Danmark. Den begivenhed har også lært os, at vi ikke kan føle os sikre på, hvor vores statsministers magtsyge kan ramme næste gang. Ingen kan føle sig sikre. Heller ikke os svineproducenter", lød det fra Kim Heiselberg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle