Svineformand løfter pegefinger: Hold fast i dyrevelfærd

Danske griseproducenter skal være verdensmestre i dyrevelfærd, mener Erik Larsen

Der var ros, men også en løftet pegefinger fra Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion ved årsmødet i Herning tirsdag. De seneste kontrolresultater har nemlig vist for mange indskærpelser ved Fødevarestyrelsens kontroller – særligt for håndtering af syge og tilskadekomne dyr.

”Jeg har tidligere her fra scenen sagt, at vi vil være verdensmestre i dyrevelfærd. Det mener jeg stadig. Vi skal hele tiden arbejde for at øge dyrevelfærden. Det er også vigtigt for vores omdømme”, sagde han til de mange tilhørere.

SEGES Svineproduktion har produceret undervisningsmaterialer om transportegnethed og korrekt håndtering af syge og tilskadekomne dyr. Formanden anbefalede derfor, at man tager hjem og gennemgår materialet med sine medarbejdere.

”Et forkert håndteret dyr er naturligvis ét for meget. Men når det er sagt, så kunne det være rart med noget perspektiv i tallene. Derfor opfordrer vi Fødevarestyrelsen til at oplyse antallet, når der gives sanktioner”, fortsatte Erik Larsen.

Ifølge Erik Larsen var der blandt 1,45 mio. dyr i 2. kvartal 2019 693 grise, der burde være sat i sygesti. Det svarer til 0,5 promille af alle dyr.

”Selvom vi hver især knokler, så er der vist ingen erhverv, der har en fejlpromille på 0. Heller ikke vores” sagde han.

Emneord

Svinekongres 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle