Svinenoteringen når milepæl: Har ikke været så høj siden 2013

Der er en pæn stigning på prisen på slagtesvin i uge 35.

Det er en milepæl, der nås, når noteringen fra på mandag rammer 12 kroner. Det er første gang siden oktober 2013, at afregningen er så højt oppe.

Danish Crowns aktuelle grisenotering stiger for uge 35 med 30 øre, hvorfor prisen stiger fra 11,70 kr. pr. kg. og til 12,0 kr. pr. kg. for slagtesvin.

Sonoteringen stiger med 20 øre og ender på 8,90 kr. pr. kg.

Det skriver Danish Crown.

"Personligt havde jeg faktisk forventet, at vi ville nå de 12 kroner tidligere, men en afmatning i salget til Kina i særligt juni og juli satte en stopper for det. At det så sker nu, skyldes vores brede afsætning globalt, hvor vi på et tidspunkt, hvor markederne i Japan og det meste af Asien er prægede af uro, har et setup, der kan reagere hurtigt og udnytte de muligheder, der altid opstår i en periode med uro", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Det er særligt priserne på skinker og kamme, der har flyttet sig de seneste uger. Bove, nakker, forender og brystflæsk er også løftet i pris, men ikke i samme grad.

"Skinkerne har faktisk haltet prismæssigt hele året i forhold til de andre dele af grisen, men det har rettet sig nu. Samtidig er efterspørgslen på kamme steget, så vi har faktisk en noget balance i priserne nu, end vi tidligere på året", siger Lars Albertsen.

Forklaringen på det fornyede løft i priserne skal findes i Kina. Efterspørgslen fra Riget i Midten er stigende, men det er et marked, der har en meget ujævn rytme.

"Salget til Kina kommer i bølger. Det har det egentlig altid gjort, også på de typiske Kina-varer, men lige nu ser vi en stigende efterspørgsel, og det har løftet vores hjembragte priser generelt", siger Lars Albertsen.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle