Svinenotering: De kendte problemer driller fortsat i Europa

Ingen bedring på svineprisen. Sonoteringen dykker endnu en uge - og Danish Crown øger også til næste uge antallet af udsættelser.

Hvis svineproducenterne håbede på solskin og gode meldinger op til efterårsferien, må de se langt efter dem i denne uges nyhedsmail fra Danish Crown.

Svinenoteringen bliver på det kedelige niveau på 8,40 kroner per kilo, som den røg ned på sidste uge. So-noteringen dykker endda ekstra 50 øre per kilo og skraber dermed helt nede på 4,70 kroner per kilo. Samtidig lyder meldingen, at "Kina står fortsat stille".

Som om det ikke var nok, melder Danish Crown, at man trods mange ugers meldinger om, at "nu henter vi snart ind på efterslæbet", at man må udsætte flere grise end fra sidste uge.

Meldingen fra kommerciel direktør Kasper Lenbroch, der har overtaget prismeldingen fra den hidtidige globale salgsdirektør Lars Albertsen, der nu er blevet ansvarlig i det engelske for koncernen, lyder ikke videre positiv:

"Flowet i markedet styres lige nu i høj grad af de forskellige aktørers mulighed for at udbene og forarbejde de relativt store mængder kød, der er i markedet. Det betyder også store prisudsving, fordi der løbende opstår flaskehalse eller et pludseligt overudbud på en bestemt varer. Derfor ligger vores fokus lige nu på at holde overblikket og have stabilitet i vores egne forsyningskæder", udtaler Kasper Lenbroch, der dog så spår lige optimisme:

"Priserne på fersk kød er bestemt ikke noget at prale af, men heldigvis ser vi fortsat stigende aktivitet i markedet. Der er flere og flere europæiske lande, der lemper eller siger farvel til corona-restriktionerne, og det er med til at understøtte markedet, fordi aktiviteten langsomt er på vej tilbage mod en normal hverdag", lyder det.

Henter ikke ind på efterslæb

Et strømnedbrud i Horsens, koblet med tekniske udfordringer på slagterierne, samt mange sygemeldinger har drillet Danish Crown denne uge, beretter koncernen. 

Derfor er der stadig ikke hentet ind på efterslæbet af grise, der var på omkring fire dages slagtning.

"Der vil være variation i udsættelserne, som kan være op til 10-12 dage for enkelte andelsejere", lyder det fra Danish Crown, der melder, at gennemsnitsvægten nu er på 89,5 kg.

Tilmeldingerne er så høje for den kommende uge, at Danish Crown ikke forventer at skære sig ind i efterslæbet. Derfor forventes 220.000 grise at stå over, når også næste uges mail sendes ud.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle