Svinenotering stiger igen - kamp om råvarerne

Slagtesvinenoteringen for uge 45 stiger med 20 øre.

Når Danish Crowns slagtesvinenotering stiger med 20 øre i uge 45 er det sjette uge i træk at prisen stiger. Dermed ender den på 13,20 kr. pr. kg.

Sonoteringen er uændret på 9,10 kr. pr. kg.

På økosiden får leverandørerne til Friland også gavn af stigningen, idet de også stiger 20 øre næste uge og dermed kommer på den pæne side af 20 kroner igen; nemlig 20,1 kr. pr. kg for bedste kvalitet.

Økotillægget ligger dog fortsat underdrejet med et usædvanligt lav niveau på 4,4 kr. pr. kg og et kvalitetstillæg på 2,5 kr. pr.kg.

Sidste år i samme uge lød den samlede økonotering på 21,6 kr. pr. kg.

Det fremgår af en meddelelse fra Danish Crown.

Efterspørgslen på grisekød er fortsat stigende i Europa, og det får stille og roligt priserne til at følge med op.

"Perioden op til jul er ubetinget vores højsæson, når det kommer til efterspørgsel. Samtidig falder det kinesiske nytår i 2020 tidligt, og det skærper det, jeg efterhånden nærmest vil kalde kampen om råvarerne", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Efterspørgslen fra Asien og særligt Kina er uændret stærk, og der er meldinger om, at alle frysehuse i Europa, der er godkendt til eksport til Kina, kører på absolut maksimum. Mængderne, der hver uge sendes ud af Europa, er nu så store, at der på det europæiske marked tegner sig et billede af en større kamp om råvarerne end om prisen.

"Lige nu er det vigtigt at holde fokus på de kunder, der også skaber værdi for os på den lange bane. Vi får henvendelser fra aktører i forædlingsindustrien, som vi kun sjældent handler med, der er ude at jagte råvarer til julehandlen. Dem kan vi kun hjælpe i begrænset omfang, for vores strategi er at prioritere de faste samarbejdspartnere, men det er klart, at alle bliver mødt med prisstigninger i det nuværende marked", siger Lars Albertsen.
 

 

 

Obs. Artiklen er opdateret kl. 13.24 med afsnit om økotillægget.

OBS. Artiklen er rettet 1. nov. kl. 11.16. Sonoteringen stod til 8,90 kr. pr. kg. Det korrekte er 9,10 kr. pr. kg. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle