Svinenoteringen er som støbt i beton: Står stille for 12. uge i træk

2021 har indtil videre budt på en stabil svinepris.

De danske svineproducenter må kigge misundeligt mod Tyskland, hvor de tyske svineproducenter i denne uge fik en prisstigning på deres slagtesvin.

Sådan gik det ikke herhjemme, hvor Danish Crown endnu engang melder at svineprisen ligger fast.

Dermed tager svinenoteringen nu endnu en uge på 9,50 kr. pr. kg., som Danish Crown har betalt siden uge 50 - midt i december. Det vil sige, at svineprisen nu har ligget stille i 12 uger.

Der er dog en større prisændring at hente på søerne, der stiger med 30 øre i næste uge. Sonoteringen stiger dermed fra 4,30 kr. pr. kg. til 4,60 kr. pr. kg. i uge 8.

Ifølge Danish Crown er det fortsat den haltende europæiske efterspørgsel, der spøger. På det europæiske marked sukkes der efter en genåbning i de forskellige lande, som kan være med til at løfte priserne. 

"Der er tegn på, at udbuddet af grisekød i Europa begynder at falde en smule. Det skyldes først og fremmest, at efterslæbet af grise fra efteråret og juleperioden er nedadgående. Samtidig er der flere og flere aktører i markedet, som løfter deres produktion en smule, så nu begynder slagsmålet for at presse priserne op efter en lang periode i vadestedet", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Salget af forender, bove, kamme og brystflæsk er jævnt, og der er en pæn efterspørgsel på skinker og bacon, skriver Danish Crown.

"Vi ser et løft i efterspørgslen på bacon og andre varer fra Storbritannien. Det er et tegn på, at det bufferlager, som mange af vores kunder havde opbygget som et værn mod Brexit, er ved at være omsat. Det er rigtigt positivt, men vi mangler fortsat salget til kantiner, caféer og restauranter på den anden side af Nordsøen", siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der fortsat en god efterspørgsel fra Kina og et jævnt salg til Japan.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle