Svinenoteringen falder: Aktiviteten er under pres

Svinenoteringen falder i uge 14.

Danish Crowns slagtesvinenotering falder med 30 øre.

Prisen for slagtesvin ender derfor på 13,70 øre i uge 14 og sonoteringen bliver på 10,90 øre for fjerde uge i træk.

Det skriver Danish Crown.

Til trods for de omfattende myndighedsinitiativer i Europa for at begrænse spredningen af Corona-virus, så lykkes det fortsat at holde forsyningskæderne i gang.

"Vi oplever i et vist omfang forsinkelser ved nogle grænser, men det accepterer vores kunder i den her situation. Alle har fokus på at opretholde forsyningen til supermarkederne, hvor efterspørgslen er øget, så der er en høj grad af fleksibilitet i øjeblikket", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Alligevel er priserne sivet på nogle delstykker, fordi aktiviteten samlet set er under pres, fortæller Lars Albertsen.

- Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind. Først og fremmest er der stort set intet salg til foodservice-segmentet, og så er priserne på hele skinker faldet, fordi der mangler udbeningskapacitet nogle steder i Europa. Det forventes også, at turistsæsonen i Sydeuropa vil blive påvirket negativt. Omvendt er der lige nu et rigtigt godt salg af bacon til detailhandlen i Storbritannien, men priserne udhules til dels af et større fald i kursen på britiske pund.

"Situationen gør, at mange af vores varer skal finde nye veje rundt i Europa i et marked, hvor forudsætningerne hele tiden ændrer sig. Det giver lidt bump på vejen, men når vi tager de udfordringer i betragtning, som hele Europa lige nu står overfor, så er jeg fortrøstningsfuld, for der er på ingen måde panik i markedet, og jeg føler, vi er rigtigt placeret", siger Lars Albertsen.

På den positive side er der fortsat en jævn eksport til både Kina og det øvrige Asien.  

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle