Svinenoteringen holder stand - god efterspørgsel

Svinenoteringen er uændret i den kommende uge.

Der er ingen ændringer på hverken slagtesvinenotering eller sonotering i uge 15.

Fokus på det europæiske marked for fersk grisekød ligger fortsat på at sikre forsyningen af fødevarer. Det forløber efter omstændighederne godt, men selvfølgelig ikke uden bump på vejen.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Dermed ligger slagtesvinenoteringen stille på 13,70 kr. pr. kg. og sonoteringen på 10,90 kr. pr. kg.

Noteringen for Frilandsgrise ligger ligeledes stille.

De økologiske slagtesvin får et lille hak opad med 0,25 kr. pr. så den samlede afregning lander på 21 kr. pr. kg.

"Der sker nærmest dagligt noget uventet, men vi står relativt godt både i forhold til ordrebeholdning og produktion. Det gør os i stand til at navigere med meget kort varsel, og det betyder meget for kunderne i det nuværende marked", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork i pressemeddelelsen.

Priserne er overordnet set stabile. Udbuddet af hele forender og skinker er lidt større end vanligt, fordi flere aktører i markedet ikke kan opretholde den normale udbeningskapacitet. Det skaber til gengæld et lidt bedre marked for nakker, bove og skinkemuskler, så samlet set er det status quo.

"Vi er i mine øjne et godt sted lige nu. Vi har en god efterspørgsel fra Japan, og samtidig er eksporten til Kina og resten af Asien stabil. Det gør os i stand til at navigere i det europæiske marked, hvor det lige nu handler om at komme bedst muligt igennem den her periode i tæt samarbejde med først og fremmest vores gode faste kunder", siger Lars Albertsen.

På grund af påsken fastsættes noteringen for uge 16 onsdag den 8. april kl. 16, lyder det fra Danish Crown.

 


  

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle