Svinenoteringen må tage endnu et prisdyk - Især sonotering rammes hårdt

Danish Crowns notering tager endnu et prisdyk på -30 øre på gris og -100 øre på søer i næste uge.

Danish Crown må endnu engang sænke noteringen som følge af corona-krisens følger.

Det viser den netop offentliggjorte svinenotering for uge 22 - hvor prisen får et nøk ned på -30 øre til nu 11,7 kroner per kilo for slagtesvin.

Dermed får svineproducenterne 2,60 kroner per kilo mindre per kilo end i uge 11, da corona-pandemien ramte Danmark.

Svinenoteringen er dermed nu også 'kun' 30 øre fra at ramme samme niveau som samme tid sidste år, hvor prisen lå på 11,4 kr. per kilo. 

Også søerne bliver hårdt ramt og falder med hele -100 øre.

Det hænger formentlig sammen med, at et udbrud af coronavirus blandt medarbejdere tidligere på ugen lagde Danish Crowns aftager af søer ned - nemlig selskabets eget joint venture i Tyskland, Westcrown. Derfor har antallet af søer, der er blevet slagtet, i denne uge været markant mindre end normalt.

Danish Crown forventer dog at slagtningerne normaliseres i den kommende uge, da det er lykkedes at sikre afsætningen af de søer, der kan slagtes i Skærbæk i næste uge.

Stadig trægt marked 

Selv om flere lande i Europa begynder at lempe restriktionerne som følge af corona-krisen, så er der fortsat et trægt marked for grisekød i Europa, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

"Det er ikke fordi telefonerne står stille i øjeblikket, men hele branchen venter på den berømte ketchup-effekt. Alle vil gerne op i aktivitet, men efterspørgslen halter, og det smitter på priserne, som desværre fortsat siver", fortæller Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der et stabilt salg til særligt Japan og Sydøstasien. Til gengæld er indkøberne i Kina tilbageholdende lige nu.

Det skyldes blandt andet en stigning i den indenlandske slagtning, efter mange slagterier var lukket ned i flere uger i kampen mod covid-19 smitte. Samtidig har de amerikanske slagterier sendt enorme mængder grisekød ud på det kinesiske marked de seneste uger.

"Vores vurdering er, at en del amerikanske slagterier har valgt at eksportere delstykker med ben til Kina, siden corona-virussen begynde at brede sig i USA. Når der så samtidig er mere lokalt kød på markedet, så rammer det både priserne og efterspørgslen. På den anden side er forbruget i Kina så stort, at det meget hurtigt kan vende igen, så vi sidder helt tæt på markedet derude, men lige nu er det ikke vores første prioritet", siger Lars Albertsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle