Svinenoteringen rør sig ikke - salget stiger igen efter stille sommer

Noteringen for slagtesvin og søer er fortsat uændret i uge 38.

For tredje uge i streg ligger svineprisen stille. Danish Crowns aktuelle svinenotering for uge 38 er igen uændret, hvorfor prisen fortsat ligger på de historisk høje 12 kr. pr. kg. for slagtesvin. Ikke siden oktober 2013 har afregningen været så højt oppe.

Sonoteringen er ligeledes uændret, og prisen er derfor stadig på 8,90 kr. pr. kg. 

Det skriver Danish Crown.

Mens trækfuglene sætter kursen sydpå, er der mere og mere europæisk grisekød, der trækkes mod øst og særligt Kina.

"Vi er nu tilbage på samme niveau, som vi så i foråret. Efterspørgslen har været stærkt stigende den seneste måned, så efter en stille sommer har salget igen fået momentum, og det lægger en god bund under priserne i øjeblikket", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Efterspørgslen fra Kina gør, at der et godt salg af både forender, skinker, brystflæsk og bove. Kamme, bacon og nakker sælges stabilt, men som en mærkværdig modsætning er aftrækket af mørbrad ikke fulgt med op hen over sommeren.

"Vi har faktisk bedt vores salgsfolk i Kina om at undersøge markedet for mørbrad i både Hong Kong og Kina. Det er ikke en artikel, vi indtil videre har oplevet efterspørgsel på derude, men med den fart, der generelt er på det kinesiske marked, er det lidt mærkværdigt", siger Lars Albertsen.

De øvrige markeder udenfor Europa er fortsat præget af den ubalance, der er skabt ved, at Canada ikke kan eksportere til Kina, og USA handicappes af høje toldsatser.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle