Svinenoteringen tager endnu et dyk - ferie lægger dæmper på markedet

Noteringen for slagtesvin og søer falder igen i uge 30.

Danish Crowns aktuelle grisenotering for uge 30 falder med 20 øre og lander derfor på 11,20 kr. pr. kg. for slagtesvin.

Noteringen for søer falder ligeledes med hele 40 øre så den hedder 8,00 kr. pr. kg. 

Det skriver Danish Crown.

Det europæiske marked for fersk grisekød mærker den feriestemning, der lige nu hersker i det meste af Europa, og det skaber et marked, som kæmper for at holde dampen i kedlerne oppe.

"Industriferien lægger altid en dæmper på markedet, fordi handlen falder i tempo, og det skaber et naturligt pres på priserne, da udbuddet dermed bliver større. Flere forædlingsfabrikker går ned i produktion i de her uger, og derfor skal der findes alternative afsætningskanaler til en del kød på markedet", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Samtidig giver en øget mængde kød fra canadiske og tyske slagterier på verdensmarkedet en fordelagtig situation for indkøberne.

"Kina lukkede ned for kød fra Canada, og Filippinerne gjorde det samme for Tyskland. De to lande underbyder derfor deres kød på verdensmarkedet for at komme af med de mængder, som skulle være aftaget på de to markeder, og det giver et eksportmarked i østen, som skal finde sine ben igen. Det er ikke noget, vi går i panik over, for efterspørgslen fra Kina er stadig positiv, men her og nu skaber det pres på priserne", siger Lars Albertsen.

 

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle