Svinepest koster dansk landbrugskoncern 42 millioner kroner i 2021

DCH International A/S resultatet i 2021 er igen stærkt påvirket af afrikansk svinepest.

Alene i efteråret 2021 blev den danske svinekoncern DCH International ramt af den frygtede grisesygdom Afrikansk svinepest hele tre gange og koncernen var også ramt i starten af 2021, samt året før.

Nu er omkostninger for 2021 opgjort til 42 millioner kroner. 

Det skriver DCH International i en pressemeddelelse. 

Ifølge selskabets årsrapport for 2021, der blev vedtaget på den ordinære generalforsamling i DCH International A/S 10. maj kommer selskabet ud med et underskud på cirka 61 millioner kroner før værdiregulering af besætningen.

- Resultatet er stærkt påvirket af afrikansk svinepest (ASF). Resultatet blev opnået på basis af en omsætning på 357 mio. kr. før værdiregulering af besætningen som kun for 2021 udgør ca. 50 tusind. kr. sammenlignet med minus 80 mio. kr. i 2020, lyder det i årsrapporten. 

To ud af koncernens 10 bedrifter i Rumænien var sat ud af drift det meste af året på grund af svinepest og samlet set nåede produktionen op på 397.000 grise. Den gennemsnitlige svinepris for 2021 blev 9,80 kroner per kilo slagtet vægt, hvilket er 13 procent lavere end i 2020.  

Samlet set er resultatet negativt påvirket af direkte og indirekte omkostninger til ASF på cirka 42 millioner kroner, konkluderer DCH International. 

- Udfordringerne med, og udbrud af ASF var også medvirkende til, at produktiviteten generelt var udfordret. Bestyrelsen og ledelsen i DCH International A/S betegner årets resultat som utilfredsstillende fra et økonomisk perspektiv, lyder det. 

 

 

Selskabet forventer således også at resultatet for 2022 vil blive markant negativt påvirket af ASF, samt generelt stigende omkostningsniveau, herunder de stigende kornpriser.

Dog har selskabet en forventning om, at svinepriserne vil stige i 2022, hvilket sammen med en stærkt faldende kommerciel produktion af grise i Rumænien generelt gør, at selskabet forventer et bedre resultat end i 2021.

På generalforsamlingen blev den siddende bestyrelse genvalgt, og bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Torben Svejgaard som genvalgt formand.

I året 2020 fik DCH International det dårligste resultat nogensinde i selskabets levetid da det kom ud med et underskud på 64,5 millioner kroner, hvoraf udgifter til afrikansk svinepest udgjorde 62 millioner kroner. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle