Svinepest springer 300 km tættere på den tyske grænse

Nyt udbrud i Polen bringer smitte væsentlig tættere på den tyske grænse, skriver medie. Landet er nu opgraderet til sort zone.

Den frygtede afrikanske svinepest er rykket væsentlig tættere på Tyskland. Det skriver mediet Pigprogress.com med henvisning til en række polske medier.

Det nye udbrud sker hele 300 km fra de seneste udbrud af svinepest, der er registreret i Polen, skriver mediet.

ASF-smitten blev fundet i et vildsvin, der blev dræbt i trafikken i Lubusz-provinsen den 4. november og tilfældet blev offentliggjort efter tests af dyret for ASF forleden.

Lubusz-provinsen grænser op til Tyskland - og selve ulykken med vildsvinet er sket kun 85 km fra grænsen til Tyskland, i landsbyen Tarnóv Jezierny.

Finans har talt med Bent Nielsen, afdelingschef for veterinær- og kvalitetsforhold ved Seges som er bekymret.

"Det er rigtig bekymrende, for det virker ikke særlig sandsynligt, at det vildsvin, som tilfældigvis blev kørt ned, er det eneste smittede. Man kan frygte, at der er en del andre smittede vildsvin, som bare ikke er opdaget endnu", siger Bent Nielsen.

Med fundet i det vestlige Polen har Dansk landbrugs veterinæreksperter omgående reageret ved at klassificere hele landet som såkaldt sort zone, mens det østlige Tyskland nu også er opgraderet til rød zone.

De østlige dele af Polen har været ramt af flere tilfælde af ASF blandt både vildsvin og i landbrugsbedrifter siden 2014. Men der har ikke været tilfælde i de vestlige provinser.

OBS! opdateret kl. 11.11 med citat fra Finans.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle