Svinepest tæt på: Flere smittede og døde vildsvin fundet nær Tyskland

Trafikdræbt, ASF-smittet vildsvin var ikke alene. Lokale grupper har fundet hel flok af døde vildsvin nær Tyskland.

En række af døde vildsvin er fundet i det område af det vestlige Polen, hvor et vildsvin, dræbt i trafikken, forleden blev testet positivt for den frygtede afrikanske svinepest (ASF).

Det skriver netmediet Pigprogress med henvisning til flere lokale polske medier.

Dermed rykker truslen om den frygtede sygdom nu for alvor tæt på den tyske grænse. Lubusz-provinsen grænser op til Tyskland, og der er kun omkring 80 km til grænsen fra den landsby, hvor vildsvinet blev dræbt i begyndelsen af november. 

Det smittede vildsvin døde 4. november i trafikken og tests offentliggjort 10 dage senere viste positive spor af ASF. Dermed er sygdommen sprunget hele 300 km fra de områder af Polen, hvor der tidligere er fundet svinepest.

Myndigheder: "Et isoleret tilfælde"

Men det trafikdræbte polske vildsvin er ikke alene. De polske veterinærmyndigheder har også bekræftet et tilfælde af ASF 6 km nordvest for det første fund. Her har man også annonceret, at der er tale om "et isoleret tilfælde". Og Pigprogress melder om hurtig opsættelse af et metalhegn i 5 km radius af findestedet.

Lokale medier rapporterer dog om endnu flere døde vildsvin. 150 frivillige har nemlig i weekenden gennemsøgt de lokale skove - og har fundet hele 20 døde vildsvin i forskellige aldre. Et fund, der langt fra er normalt, rapporteres det.

Nu afventer man test af de mange døde dyr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle