Svineprisen fortsætter opad

Svineprisen fortsætter sin stigning i uge 44 og ender på runde 13 kroner.

Danish Crowns svinenotering stiger for femte uge i træk med 20 øre og kommer derfor i uge 44 op på runde 13 kr. pr. kg. 

Sonoteringen er uændret i uge 44 på 8,90 kr. pr. kg. 

Efterspørgslen på dansk grisekød er ualmindelig god, og den er bredt funderet globalt. Det er fortsat de asiatiske markeder, der agerer trækdyr, men den nye virkelighed breder sig stille og roligt til andre verdensdele og ikke mindst Europa.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Efter et par år hvor vi lidt hårdt sagt fik sparket sand i ansigtet, når vi sad i forhandlingsmøder, så er stemningen helt anderledes i dag. Vi har en fin dialog med kunderne, men jeg må indrømme, at jeg er meget spændt på, om der overhovedet er de mængder af eksempelvis skinker og bacon til rådighed, som der typisk efterspørges i ugerne op til jul", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er et stærkt salg af forender, bove og brystflæsk. Priserne på kamme og skinker løftes fortsat, og nakkerne sælges fortsat til gode priser.

"Markedet i Kina er virkelig stærkt, fordi indkøberne kæmper for at skaffe kød, der kan nå frem inden kinesisk nytår i slutningen af januar. Som vi tidligere har fortalt, er det et kæmpe puslespil at udnytte kapaciteten på frysehusene bedst muligt, men vores medarbejdere ude på slagterierne, og de ansatte på de frysehuse vi samarbejder med, leverer en fantastisk indsats", siger Lars Albertsen.

 

 


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle