Svineprisen ligger stille - eksport til Kina er gået ned

Svinenoteringen er uændret for uge 28. Sonoteringen falder.

Danish Crowns svinenotering forbliver uændret i uge 28 på 11,80 kr. pr. kg. Dermed er det tredje uge i træk at prisen ligger stille. 

Sonoteringen falder for anden uge i træk med 20 øre og lander dermed på 8,40 kr. pr. kg. 

Efter et forår hvor indkøberne i det meste af Europa skulle løbe stærkt for at få de varer, de skulle bruge, så kæmper de lige nu for igen at tage førersædet og presse priserne ned.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.
 
"Eksporten til Kina er gået ned fra det meste af Europa, og derfor er priserne på fersk kød under pres. Indkøberne prøver hele tiden til for at få priserne ned, og det lykkes dem i et vist omfang", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.
 
Globalt set er der lige nu en voldsom uro. Kina har lukket ned for alt import fra Canada på grund af en sag om falske certifikater. Samtidig har Filippinerne lukket for import fra Tyskland, og det betyder, at både de tyske og canadiske sælgere skal finde andre markeder til deres varer.
 
"Når den slags sker, så har sælgerne kun et effektivt våben i jagten på nye kunder. Det er at sælge varerne billigere end konkurrenterne. Derfor bliver der lige nu kæmpet benhårdt om ordrerne i stort set hele Asien, for de tyske og canadiske slagterier er virkelig aggressive. Hvor meget det kommer til at påvirke priserne, vil i høj grad afhænge af den kinesiske købelyst", siger Lars Albertsen.
 
I Kina har myndighederne fra 1. juli pålagt alle kinesiske slagterier at teste for Afrikansk Svinepest, inden kødet kan forlade slagteriet. Derfor har de i stort omfang tømt deres lagre, og derfor forventes importbehovet at stige igen i de kommende måneder.
 
"Der er i mine øjne ingen tvivl om, at efterspørgslen fra Kina vil stige igen, men lige nu er de tilbageholdende med nye ordrer", slutter Lars Albertsen. 

 


 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle