Svineprisen ligger stille - Europa er udfordringen

For fjerde uge i træk er svineprisen uændret.

Danish Crowns aktuelle svinenotering for uge 39 er igen uændret, derfor ligger prisen fortsat på de historisk høje 12 kr. pr. kg. for slagtesvin.

Ikke siden oktober 2013 har afregningen været så højt oppe.

Sonoteringen er også uændret på 8,90 kr. pr. kg. 

Det europæiske marked for grisekød er lige nu præget af en afventende stemning. Den fornyede fremgang i eksporten til Kina ser ud til at have overrasket mange.

"Forarbejdningsindustrien køber kun lige det de skal bruge for at kunne levere de varer deres kunder i fortrinsvis detailhandlen bestiller. De hastigt stigende priser siden foråret gør, at der stort set ikke er kampagner på produkter af grisekød, hvilket et stykke hen ad vejen er forklaringen på et generelt faldende salg i Europa", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown i en pressemeddelelse.

Eksporten til Kina lægger en god bund under priserne i øjeblikket. Derfor er der et stabilt salg af alle delstykker og udskæringer, men det er en udfordring at drive priserne yderligere op i Europa.

"Det er vores fornemmelse, at mange i industrien er lidt forvirrede efter et forår, hvor grisekød pludseligt steg eksplosivt. Derefter faldt markedet lidt tilbage hen over sommeren, hvor salget til Kina dykkede, og nu er det så igen småt med adgangen til råvarer. Det tyder på, at nogle gambler i en forventning om, at eksporten ud af Europa snart vil dykke igen, men det ser vi ingen tegn på i øjeblikket", siger Lars Albertsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle