Svineprisen ligger stille: "Men markedet er langt bedre end frygtet"

Danish Crowns notering for slagtesvin ligger stille som forventet.

Allerede for to uger siden meldte Danish Crown, at der formentlig ikke ville ske meget med svineprisen før efter påske.

Det løfte har man holdt, og svinenoteringen holder en uge længere på de nuværende 10,5 kroner per kilo.

Der er dog positive meldinger - blandt andet betyder stigende smittetal og en fortsat omfattende nedlukning af de store lande i Vesteuropa endnu ikke prisfald, lyder det fra slagteriet.

"Der er ingen tvivl om, at forventningen i markedet var, at genåbningen i de forskellige lande ville begynde op til eller lige efter påske. Det kommer ikke til at ske, men alligevel har vi undgået et tilbageslag i priserne. Efterspørgslen er stabil, og vi jagter fortsat prisstigninger, hvor det er muligt", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Fra Danish Crown lyder det også, at der er et godt marked for kød til forarbejdningsindustrien. Det er særligt råvarer som bove og andet produktionskød til pølser og andre farsprodukter, der efterspørges.

Priserne på nakker er stigende, fordi der allerede har været grillvejr i det sydligste Tyskland, Østrig og Norditalien. Sideløbende er der også en god afsætning af brystflæsk, mens priserne på kamme, bacon og skinker er stabile.

"Markedet er bestemt ikke dårligt, og faktisk langt bedre end jeg havde frygtet, da smittetallene igen begyndte at stige i lande som Tyskland og Frankrig. Det lover godt for de kommende måneder, men det store spørgsmålstegn er fortsat, hvornår der igen kommer gang i restauranter og udelivet på cafeerne rundt om i Europa", siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stor efterspørgsel fra Kina og en stigende interesse fra Japan.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle