Svineprisen ligger stille - stadig stor efterspørgsel fra Kina

Noteringen for slagtesvin og søer er fortsat uændret i uge 37.

Danish Crowns aktuelle svinenotering for uge 37 flytter sig ikke i hverken den ene eller anden retning, hvorfor prisen fortsat ligger på 12 kr. pr. kg. for slagtesvin. 

Sonoteringen er ligeledes uændret, og prisen er derfor stadig 8,90 kr. pr. kg. 

Det skriver Danish Crown.

Stemningen skifter i øjeblikket på det europæiske marked for grisekød. Lige nu lægges der arm om priserne, men hvis efterspørgslen fra Kina fortsætter med at stige, kan der snart blive kamp om råvarerne.

"Vi oplever lige nu, at en del kunder begynder at fokusere på at sikre sig råvarer til julehandlen. Det er meget tidligt, men foreløbigt ser vi tiden an", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I øjeblikket er der en god efterspørgsel på forender, skinker, brystflæsk og bove. Kamme og bacon sælges stabilt, mens appetitten på nakker ser ud til at have toppet for denne sommer.

"Det er helt igennem Kina, der trækker markedet i øjeblikket, og det er ved at gå op for indkøberne rundt om i Europa, at der kan opstå en situation, hvor de kan komme til at producere mindre, simpelthen fordi de ikke kan få de råvarer, de har brug for", siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der et stærkt salg til Kina, mens afskibningen til Japan er gået ned i tempo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle