Svineprisen ligger stille - venter på grillsæsonen

Slagtesvineprisen ligger stille for uge 22, men sonoteringen stiger med 20 øre.

Danish Crowns noteringen for uge 22 ligger stille på 11,40 kr. pr. kg. for slagtesvin og stiger 20 øre for søer så den ender på 9,20 kr. pr. kg. 

Efter et hidsigt forår er der nu nærmest ”siesta-stemning” på det europæiske marked for fersk grisekød. Indkøberne forholder sig afventende, mens slagterierne afventer nye impulser.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"I bund og grund er der jo ikke noget mærkeligt i, at markedet nu finder sig selv efter en periode, hvor noteringerne i Europa steg over 25 procent. Når det alligevel er en overraskelse for mange, så skyldes det, at markedet normalt plejer at flytte sig i maj pga. grillsæsonen og et godt salg til caféerne", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.
 
Der er en stabil efterspørgsel på de fleste udskæringer, men det manglende sommervejr gør, at markedsdeltagere, der ikke har eksportadgang til Kina, Japan eller Australien indimellem sælger bove, nakker, forender og skinker til priser, der sætter det generelle prisniveau under pres.
 
"Vi har overordnet set en stabil afsætning, så det er ikke noget, der stresser os, men der skal nye impulser til for at drive priserne yderligere op", konstaterer Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der et godt salg til Japan og en stabil afsætning til Kina.

 


 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle