Svineprisen stiger endnu en gang - eksport til Kina driver noteringen op

Der er igen stigning på noteringen for både slagtesvin og søer, nu hvor kalenderen snart skriver uge 21.

Danish Crowns slagtesvinenotering for uge 21 stiger igen med 30 øre, og noteringen stiger derved fra 11,10 kr. pr. kg. til 11,40 kr. pr. kg. 

Noteringen for søer stiger med 40 øre og lander dermed på en pris på 9,00 kr.pr. kg. 

Det er fortsat eksporten ud af Europa, der skaber grundlaget for en højere notering. Kina er lokomotivet og trækker nu for alvor andre væsentlige markeder med.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse. 

"Storbritannien og Japan har i årtier været kernemarkeder for os, og vi har en forholdsvis stærk position på de to markeder. Når der så kommer et paradigmeskifte i priserne, som vi har set de sidste par måneder, så går der typisk lidt tid, inden prisstigningerne for alvor slår igennem, fordi vores position hviler på produkter, der er fremstillet lige præcis efter den enkelte kundes ønsker. Men det gør de nu, og derfor er vi igen i denne uge i stand til at løfte noteringen", forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I Europa er der en jævn efterspørgsel på de fleste udskæringer, men priserne på ferske forender, nakker og skinker er en smule under pres.

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til Kina og et rigtigt godt salg til Japan.

"Der er ingen tvivl om, at frihandelsaftalen mellem EU og Japan har fået vores japanske kunder til at kigge lidt mere mod Europa på bekostning af eksempelvis USA. Så selv om det uden tvivl er Kina, der trækker markedet, så oplever vi samtidig en rigtig stor interesse fra vores andre vigtige markeder, og det gør os mindre afhængig af dag-til-dag ordrer fra Kina", siger Lars Albertsen.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle