Svineprisen stiger igen-igen: Slår næsten 20 år gammel rekord

For fjerde uge i træk er der stigning på Danish Crowns slagtesvinenotering, der nu rammer højeste niveau siden 2001.

Markedet for grisekød lader sig ikke mærke af gråvejret i denne tid. For fjerde uge i streg stiger Danish Crowns slagtesvinenotering med 20 øre pr. kg.

Det betyder at prisen i uge 43 hermed stiger til 12,80 kr. pr. kg. for slagtesvin.

Dermed når den danske notering på grisekød i næste uge det højeste niveau siden 2001. Kun to uger de sidste tyve år har den danske svinenotering været over det nuværende niveau. 

I ugerne 11 og 12 i år 2001 lød grisenoteringen fra Danish Crown på 13 kr/kg. Siden da har noteringen aldrig været over de 12,6 kr. pr. kg., som netop er blevet slået. Det viser en gennemgang af noteringerne fra Danish Crown, som Landbrugsavisen.dk har foretaget.

Disse uger er også første gang i to år, at den danske svinepris overhalet den tyske.

Noteringen for søer er uændret på 9,10 kr. pr. kg.

Forklaringen ifølge Danish Crown er, at det europæiske marked for fersk grisekød trækkes stille og roligt med op af de globale prisstigninger på grisekød. 

"De asiatiske indkøbere sidder helt fremme på stolene lige nu for at sikre sig råvarer til fejringen af det kinesiske nytår i slutningen af januar. Samtidig tager den europæiske produktion af julevarer til, og det løfter langsomt priserne på vores ferske afsætning", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Det er fortsat salget af forender, bove og brystflæsk der trækker priserne. Priserne på kamme og skinker løftes af efterspørgslen på julevarer, og den store efterspørgsel fra Asien holder markedet for nakker på et usædvanligt højt niveau for årstiden.

"Det ser rigtigt godt ud i øjeblikket. Personligt havde jeg faktisk troet, at vi havde nået de nuværende prisniveauer hen over sommeren, men det forhindrede sommerens dyk i eksporten til Kina. Til gengæld er der ikke noget, der tyder på, at vi vil se nogen større nedgang i afskibningerne i de kommende måneder, så umiddelbart vurderet er det nuværende prisopsving stærkere funderet, end det vi så i foråret", siger Lars Albertsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle