Svinepriser fortsætter ned i flere europæiske lande

For 14. uge i træk er den spanske slagtesvinenotering faldet. Frankrigs notering falder ligeledes, mens der er stilstand i de øvrige lande, der er med i prissammenligning.

Spanien har ikke fået sat et hul i de endeløse prisfald på landets svinenotering. For 14. uge i træk falder den spanske notering, viser tal fra den tyske producentforening ISN, som Danske Svineproducenter bringer.

Den spanske notering er gået fra 1,59 til 1,56 euro pr. kg i uge 38. Den franske notering falder fra 1,515 til 1,485 euro pr. kg, mens der hos Tyskland (1,196 euro pr. kg), Holland (1,2 euro pr. kg) og Danmark (1,357 euro pr. kg) er uændrede noteringer.

Der meldes om fortsat lav efterspørgsel, og det har i den grad sat sig i de europæiske slagtesvinenoteringer. I Spanien stiger udbuddet, men slagtekapaciteten er større end udbuddet på levendemarkedet. I både Tyskland og Holland meldes om manglende personale på slagterier og i forarbejdningen. 

I Tyskland forsøges efterspørgslen at øges ved at lancere ekstra reklamekampagner for tysk svinekød. Som situationen er p.t. ventes dog ikke en undret prisudvikling.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle