Svinepriser stiger kraftigt i Europa

Anført af Spanien er der sat fut i slagtesvinenoteringerne, som går kraftigt frem på tværs af Europa.

Det er ikke kun de danske svinepriser, der er i forårshumør for tiden med to gange 20 øres fremgang de seneste par uger.

Slagtesvinenoteringerne rundt om i Europa oplever store fremgange for tiden anført af Spanien, der vanen tro er stukket afsted et pænt stykke foran sine europæiske konkurrenter.

Ifølge en opgørelse fra tyske ISN, som Danske Svineproducenter henviser til, så er noteringen i Spanien i uge 12 på 1,574 euro pr. kg ab gård.

Blandt de store svineproducerende EU-lande følger Frankrig med 1,432 euro efter på andenpladsen. Derefter kommer Tyskland med 1,376 euro, Holland med 1,331 euro og endelig Danmark med 1,319 euro.

Ser man på prisudviklingen siden uge 10, hvor Danish Crown første gang satte noteringen op med 20 øre, er det også spanierne, som har formået at løfte noteringen mest.

I Spanien er noteringen således gået frem med 0,065 eurocent på to uger efterfulgt af Frankrig med 56 eurocent. Danmark indtager i den sammenhæng en tredjeplads med 0,053 eurocent, og derefter følger Holland (0,051 eurocent) og Tyskland (0,030 eurocent).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle