Svineproducenter i bøn til andelsselskaber: Vi styrtbløder - udbetal overskud til os

Situationen er kritisk for mange smågrise- og slagtesvineproducenter, og derfor opfordrer Danske Svineproducenter de store andelsselskaber til at udbetale årets overskud til deres andelshavere.

"Det er nu, at vores andelsselskaber skal sætte handling bag ord og vise, at de er til for os ejere. Derfor skal de udbetale hele deres overskud i likvide midler til deres ejerne".

Sådan lyder det fra Danske Svineproducenters formand, Jeppe Bloch Nielsen. Han reagerer på de lave svinenoteringer, der i øjeblikket hver dag koster de danske smågrise- og slagtesvineproducenter.

"Svineproducenterne styrtbløder lige nu, og derfor opfordrer Danske Svineproducenter til, at Danish Crown udbetaler hele årets overskud til deres andelshavere", siger svineproducenternes formand i en pressemeddelelse.

"Derudover opfordrer vi til, at andelsgrovvareselskaberne, Hatting og andre af de selskaber, vi ejer, gør det samme".

Jeppe Bloch Nielsen påpeger, at Danish Crown viste god stil, da de for få år siden valgte at udskyde byggeriet af deres nye hovedkontor.

"I samme stil vil vi opfordre til, at vores landbrugsejede selskaber er varsomme med nye investeringer, set i lyset af den nuværende vanskelige situation", lyder det. 

Danske Svineproducenter skriver videre, at de har oplevet at nogle medicinalfirmaer har sat prisen ned på deres produkter i erkendelse af, at de er afhængige af, at deres kunder – svineproducenterne.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om producentforeningen har videregivet deres bøn til andelsselskaberne.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle