Svineproducenter om Danish Crown-selskab: "Sælg lortet"

Svineformand chokeret over britiske slagteritab. Danish Crown-formand Erik Bredholt erkender: "Det er noget bras".

I foreningen af Danske Svineproducenter er formand Torben Hauskov nærmest chokeret over det regnskab, som Danish Crown i dag fremlagde.

"Generelt peger regnskabet på, at det ser rigtig skidt ud i butikken Danish Crown, og det er en ulykke for de danske svineproducenter", udtaler han.

De enorme tab i det britiske Tulip Ltd, kombineret med en efterbetaling, der med 80 øre/kg er den laveste i ni år, skuffer producentformanden. Dertil kommer, at Jais Valeur og co. udskyder løftet om en merbetaling i forhold til de europæiske kolleger og konkurrenter med to år.

"Det seneste halve års tid har vi kæmpet en indædt kamp for vores slagtesvineproducenter ved at påpege, at Danish Crown skal kigge indad og få mere styr på sin forretning. Desværre har vi talt for døve øren og nu ser vi desværre sort på hvidt i Danish Crowns regnskab, hvor ringe virksomheden har præsteret. Det er så trist og ærgerligt, at jeg næsten ikke kan finde ord for det", udtaler Torben Hauskov.

Han bider især mærke i de store underskud i det britiske. Tab, der ifølge landbrugsavisen.dks optælling løber op i 3/4 mia. kroner på bare to år.

"Det er foruroligende og jeg fristes til at sige "sælg lortet", siger Torben Hauskov.

Erik Bredholt: Det er noget bras

I Danish Crowns bestyrelse er Erik Bredholt på linje med svineproducentformanden i sine udtalelser omkring Tulip Ltd.

"Vores genopretningsplan af England er ikke gået, som vi havde forventet for et år siden. Vi har måttet skifte ledelse derovre, fordi det ikke tog den retning, det skulle. Den slags skal man ikke gøre, medmindre det er absolut nødvendigt, for man mister tempo", siger han og tilføjer:

"Det er noget bras. Der er ikke noget godt at sige om det punkt".

Samtidig afviser han dog at man skal sælge det problemramte datterselskab.

"En virksomhed, der ikke præsterer, er vanskelig at sælge, så der er ikke noget alternativ til at bringe forretningen i England på fode igen," siger Erik Bredholt.

Slagteriformanden erkender, at man ikke har leveret - men beder samtidig om, at "man spiser brød til".

"Den største skuffelse er da i højeste grad, at vi ikke går frem, som vi havde tænkt os. Men nede i det her er der rigtig meget, der går godt. Vi har et resultat på 1,4 mia. kroner og vi sender 1,1 mia. kroner ud til vores ejere. Så man skal lige holde tungen lige i munden", siger han.

Emneord

danish crown

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle