Svineproducenter til dyrlægeformand: "Stop nedladenheden"

Danske Svineproducenter mener, at Den Danske Dyrlægeforening er nedladende i tonen, når de opfordrer til mere rådgivning af dyrlæger i staldene.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening mener ikke, at øget kontrol med de danske svinebesætninger, som fødevareminister Mogens Jensen foreslår, er nok for at hæve dyrevelfærden i de danske stalde.

Hanne Knude Palshof, formand for Den Danske Dyrlægeforening, opfordrede i en pressemeddelelse tidligere på ugen også til øget rådgivning og flere dyrlægebesøg i staldene, for at nedbringe antallet af politianmeldelser for syge eller tilskadekomne dyr.

Men den køber formand for de Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, ikke:

"Det er ganske enkelt uacceptabelt, som formanden for De Danske Dyrlæger vælger at træde på svineproducenterne med det enkle formål at drive fagforeningspolitik", skriver foreningen nu tilbage i et svar.

"Det er klart, at formanden for dyrlægeformanden ønsker flere dyrlæger på arbejde i staldene. Det vil altid være en forbandet pligt som formand for en fagforening. Men Hanne Palshofs nedladenhed over for os svineproducenter er ganske enkelt ikke i orden. Vi går hver dag går ude i vores stalde og gør os umage med at passe vores dyr. Det ville Hanne vide, hvis hun kom i de danske stalde", udtaler Kim Heiselberg.

"Det er nedladende at mene, at vi ikke kan passe vores arbejde ordentligt, hvis vi ikke taler med dyrlægen i tide og utide. Vi anerkender svinedyrlægernes faglighed og de er vigtige samarbejdspartnere for os, men det er nedladende, at Hanne Palshof vil styre frekvensen af vores samtaler i stedet for at anerkende, at vi naturligvis trækker på dyrlægernes viden og rådgivning i de omfang, der er behov for det. Vores udbytte af dyrlægebesøgene og dyrenes velfærd afgøres ikke af en bestemt besøgsfrekvens, men af den enkelte dyrlæges faglighed og dygtighed og dermed det udbytte, vi får af besøgene", fortsætter formanden for de Danske Svineproducenter.

Han henviser til, at der tidligere har været krav om hyppigere dyrlægebesøg, og en del debat om netop frekvensen af dyrlægebesøgene.

"Men det gælder ligesom alt andet, at der altså skal være noget at mødes om. Jeg tror de fleste er enige om, at det krav ikke gav nogen mening, og det ser jeg ingen grund til at genindføre", siger han.

Endelig falder det formanden for brystet, at dyrlægeformanden overfor Effektivt Landbrug i en udtalelse gør sig til dommer over de produktionssystemer, vi bruger i dag, ved at mene, at de ikke er gode nok.

"Bare fordi man tager en dyrlægeuddannelse bliver man altså ikke ekspert i produktionssystemer. Det findes der eksperter i, men det er altså ikke dyrlægerne", understreger Kim Heiselberg i sit indlæg.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle