Sydbank: Landbruget i bedring

Landbruget har i Sydbank som hos flere andre banker været den store synder på nedskrivningskontoen i år, men med stigende mælke- og svinepriser er der håb om, at historien ikke gentager sig næste år. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue ifølge Ritzau Finans.

I Sydbank har Landbruget, ligesom hos flere andre banker, været en stor synder på nedskrivningskontoen i år. De stigende mælke- og svinepriser giver dog grund til at håbe at det ikke bliver samme historie i 2017. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue ifølge Ritzau Finans.

Sydbank har i årets første ni måneder ifølge ugebrevet nedskrevet 114 mio. kr., som har været ret ligeligt fordelt hen over året.

”Sammenholdes det med de landbrugsrelaterede nedskrivninger på 205 mio. kr. for de første tre kvartaler i 2016, er det tydeligt, at banken samlet set ville have kunnet tilbageføre nedskrivninger, hvis ikke landbruget havde ødelagt festen,” skriver ugebrevet.

 Arlas afregningsoversigter viser, at mælkeprisen har haft en ganske god udvikling de seneste par måneder og de forventer yderligere stigning.

”Ser vi på Arlas afregningspriser, er prisen på konventionel mælk omkring 25 pct. højere i forhold til bundniveauet i juni/juli, skriver ugebrevet og supplerer med, at for økologisk mælk er stigningen mere moderat - omkring 10 pct.”
I august lancerede Sydbank en ny model for landbrug, hvor der er mulighed for at få konverteret gæld til ansvarlig lånekapital.

”Konkret vil de 60 landbrug få gennemgået deres økonomiske situation og få tilbudt at få gælden konverteret til ansvarlig lånekapital, som kan indfries om fem år til underkurs,” sagde banken til Landbrugsavisen.dk tilbage i august. De 60 landbrug skal holdes op mod, at Sydbank har nedskrevet på i alt 200 landbrug.

”Sydbank-aktien har ikke klaret sig voldsomt godt siden august, hvor de andre banker med undtagelse af Jyske Bank har gjort det ganske godt med stigninger i niveauet 10 pct. eller mere. År-til-dato ligger Sydbank-aktien også i den tunge ende,” skriver ugebrevet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle