Sydjyske landbrugsformænd: Slagkraftig rådgivning med fusion

De lokale landboforeningsformænd i Midt- og Vestjylland glæder sig over at have skabt en slagkraftig rådgivning, der nu også målrettet vil gå efter at få kunder uden for landbruget.

Jysk Landbrugsrådgivning ejes af Sydvestjysk Landboforening, Jysk Landbrug og Grindstedegnens Familielandbrug.

Formanden for Jysk Landbrug, Bjarne Larsen, Hejnsvig, kalder fusionen med Heden & Fjorden rettidig omhu. I dag er rådgivningsmiljøet splittet op i så mange små enheder, at det i længden bliver svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og yde den specialistrådgivning, som landbrug og erhvervsliv efterspørger.

Claus Christensen, Vrenderup, fra Sydvestjysk Landboforening kalder de to fusionsparter et perfekt match, fordi de to virksomheder ligner hinanden, har samme ejerstruktur og et ensartet kundegrundlag.

"Men på flere punkter supplerer vi også hinanden. Jysk Landbrugsrådgivning er fx stærk inden for økologirådgivning og IT, mens Heden & Fjorden tilfører det nye samarbejde nogle kompetencer inden for svinerådgivning, som Jysk Landbrugsrådgivning ikke har haft," siger han i en pressemeddelelse.

Formand for det nye selskab bliver Sven Agergaard fra Heden & Fjorden, mens Søren Søndergaard fra Jysk Landbrugsrådgivning bliver næstformand.

På direktørniveau er fordelingen den, at Jysk Landbrugsrådgivnings direktør, Torben Jensen, bliver administrerende direktør, mens Johannes Elbæk, der nu er direktør i Heden & Fjorden, bliver koncerndirektør i den nye konstruktion.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle