Sydkorea mindsker svinekødsimport - Danmark oplever stor tilbagegang

Importen af svinekød til Sydkorea falder. Spaniens eksport går mod strømmen med kraftigt stigende eksport.

Igen er det Spanien, der stjæler overskrifterne, hvis man nærstuderer den seneste opgørelse over Sydkoreas import af fersk og frosset svinekød, som Markedsnyt for grisekød har udarbejdet.

For hvor en stribe af de europæiske lande har tilbagegang for eksport af svinekød til Sydkorea i årets første seks måneder, så oplever Spanien en massiv fremgang på 20,4 procent til 44.163 ton.

Til sammenligning går Danmark tilbage med 7.786 ton eksporteret svinekød til Sydkorea. Det svarer til et fald på 17,5 procent og overgås kun af Frankrig, Belgien, der er præget af afrikansk svinepest, Storbritannien og Australien.

USA er med 103.416 ton svinekød fortsat klart største svinekødsimportør til Sydkorea trods en tilbagegang på 3,7 procent.

Tyskland går beskedne 0,3 procent tilbage til 55.965 ton og holder dermed fast i andenpladsen over de største importører af svinekød til Sydkorea.

Nummer tre er fremstormende Spanien med 44.163 ton svinekød.

Danmark er trods tilbagegangen i eksporten af svinekød til Sydkorea fortsat landets ottende største svinekødseksportør.

Samlet set er Sydkoreas import af svinekød faldet med 2,2 procent i perioden og hænger ifølge Markedsnyt for grisekød sammen med, at der skete en øget koreansk import og lageropbygning af svinekød i løbet af 2018.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle