Syv ugers tysk prisstilstand brudt: Smågrise i stor prisstigning

Den tyske VEZG-smågrisenotering er i hopla og stiger 30 kroner.

Først fik de tyske slagtegrisenoteringer et ordentlig skub op med 60 øre pr. kilo onsdag, og nu er turen kommet til smågrisene, der får lagt 30 kroner på noteringen til 346 kroner for en 25 kilos-gris. Det melder Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

Det er første gang, noteringen har flyttet på sig de seneste syv uger. 

Der er set prisstigning for hele slagtekroppen på kødmarkedet, men dog kun med 15 øre pr. kilo den seneste uge. Dog er der ifølge Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, en forventning om en stigende efterspørgsel og dermed flere prisstigninger på kødmarkedet i de kommende uger, når den tyske befolkning er kommet hjem fra ferie.

Han forventer ikke, at 2022 vil være præget af det sædvanlige sæsonmæssige prismønster, hvor smågrisenoteringerne falder tilbage.

- På grund af den store reduktion af griseproduktionen på verdensplan, men især i Europa, er det ikke usandsynligt i år, at smågrisenoteringerne endda vil fortsætte med at stige i de kommende måneder. Dette er imidlertid kun muligt under den forudsætning, at prisopsvinget også fortsætter på det europæiske slagtesvinemarked, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle