Tænk fagligt ved valg til ny økonomisektor

Lad være med at blande politik ind i det, når der skal stilles kandidater til den nye sektorbestyrelse for Økonomi & Virksomhedsledelse. Sådan lyder opråbet fra formand og direktør i Kolding Herreds Landbrugsforening.

De fire landmænd, der skal vælges til den nye sektorbestyrelse for Økonomi & Virksomhedsledelse ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 9.-10. november, behøver hverken være formænd, næstformænd eller sidde i bestyrelsen for en landbo- eller familielandbrugsforening.

Tilsvarende skal de tre DLBR-repræsentanter ikke nødvendigvis findes i direktørkredsen. Det afgørende er, at man finder de helt rigtige personer med faglig viden »i øjenhøjde« og fingeren på den økonomiske puls i landbruget.

Sådan lyder det i et fælles opråb fra Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening, og Niels Peter Madsen, der er direktør samme sted.

Fagligheden det vigtige

De to minder om, at den nye Ø&V-sektorbestyrelse ikke skal drive politik men skal være et rent fagligt organ, der skal sikre en højt kvalificeret rådgivning.

»Relationer er rigtig godt. Men de kan også være en kæmpe hæmsko, Jeg vil opfordre til, at vi rykker sammen i bussen og ser ud over personer. Vi har et fælles mål om at sikre den bedste rådgivning. Det handler om at sætte det bedste hold,« siger Hans Damgaard.

Ugens handel: To unge biodynamikere køber guldvinder-tærskerMaskiner 14. november · 16:40

Frygter vanens magt

KHL-formanden frygter, at vanetænkningen hurtigt kan indfinde sig, når Landbrug & Fødevarers delegerede skal stille kandidater til Ø&V-sektorbestyrelsen, så man tænker politisk mere end fagligt.

Den betænkelighed deler direktør Hans Peter Nielsen.

»Vi har endnu ikke diskuteret det her i DLBR-kredsen. Men vi har mange gode folk rundt om i rådgivningsvirksomhederne. Folk, som har fingrene helt nede i kundernes økonomi. Og eftersom der ikke skal drives politik i sektoren, er det ikke vigtigt at vælge folk fra de aller øverste ledelseslag. Det kan lige så godt være en chefkonsulent eller driftsøkonom,« siger han.

Den nye sektorbestyrelse for Økonomi & Virksomhedsledelse skal bestå af fire landmænd, tre DLBR-repræsentanter (ikke nødvendigvis direktører!) og én ekstern ekspert i finansiering.

Sektorformanden, uanset om der er tale om en landmand eller DLBR-repræsentant, går videre til Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu