Tænketank: Koen overhalet af kunstige proteiner om 10 år

En rapport fra den amerikanske tænketank RethinkX vurderet, at koen står til at blive udkonkurreret af kunstig kød om 10 år.

Koen vil i løbet af 10 år i store træk blive udkonkurreret til fordel for billigere kunstigt dyrkede kød- og mælkeproteiner.

Det forudser den amerikanske tænketank RethinkX, der har udgivet deres nye analyse med titlen "Rethinking Food and Agriculture 2020-2030" 

Det skriver Politiken.

Ifølge personen bag tænketanken, Tony Seba, arbejder hightech-firmaer rundt omkring i verden på at kopiere mælke- og kødproteiner ved at dyrke dem ud fra køers stamceller i store fermenteringstanke.

Samtidig vil biprodukter som proteinet kollagen og læder blive udkonkurrerede af bedre alternativer, ligesom plantefars kan tage noget af indtjeningen på det hakkede oksekød. Tilsammen vil det ifølge tænketanken blive begyndelsen på enden for koen.

Tænketanken er flere gange blevet kritiseret af eksperter for at overdrive hastigheden i de teknologiske forandringer.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle