Tönnies bekræfter rygter om salgsplaner - men beslutter at forsætte som familievirksomhed

Ejerstrukturen i tyske Tönnies forbliver uændret meddeleler slagteriet, men bekræfter samtidig at have gået i salgstanker.

Tönnies forbliver en familievirksomhed. 

Det meddeleler Tönnies torsdag i en pressemeddelelse og bekræfter samtidig rygterne om at der var planer om et salg. 

Aktierne i virksomheden forbliver således i familiehænder. Aktionærerne Robert, Clemens og Maximilian Tönnies understreger, at de fortsat vil lede virksomheden sammen som en familievirksomhed.

De to aktionærgrupper Robert Tönnies, der ejer 50 procent og Clemens og Maximilian Tönnies, der tilsammen står for 50 procent af aktierne har i fællesskab undersøgt forskellige muligheder for den fremtidige udformning af ejerstrukturen i løbet første halvår af 2021, lyder det i meddelelsen.  

De er kommet frem til at, at den nuværende struktur er præcis den rigtige til at videføre virksomheden . 

Tönnies-koncernen blev i mange år ejet og drevet frem af brødrene Clemens og Bernd, men efter den sidstes tidlige død arvede hans søn Robert Tönnies halvdelen af den vildtvoksende koncern. Det fælles ejerskab er dog langt fra gået fredeligt, men har i stedet ført talrige endog meget kulørte retssager med sig.

Robert Tönnies har i flere omgange forlangt, at koncernen blev solgt og der har længe svirret rygter om en muligt salg, men nu understreger familien i meddelelsen, at det ikke vil ske.

"Med en klar melding om den fælles fremtid som familievirksomhed yder aktionærerne deres bidrag til at afslutte rygterne og spekulationerne om et salg eller delsalg af virksomheden," fremgår det af meddelelsen.

Fokus i de kommende år vil være på bæredygtighed, klimabeskyttelse og dyrevelfærd. Udvidelsen af ​​nye forretningsområder som foder til kæledyr eller plantebaserede kødalternativer vil spille en stadig vigtigere rolle. Tönnies er allerede markedsleder inden for den økologiske sektor. Af hensyn til bæredygtig virksomhedsudvikling skal dette segment løbende udvides, lyder det. 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle