Tørke kan koste 25 procent af udbyttet

Uoprettelige varmeskader mindsker høstudbytte med mellem 20 til 25 procent, vurderer LandboThy.

Regn kan ikke ændre på, at høstudbyttet tegner til at blive mellem 20 til 25 mindre i år. Især for forårssåede afgrøder som vårbyg.

Det skriver Morsø Folkeblad.

"Det er helt klart vårbyggen, som er hårdest ramt".

Der har varmen allerede medført uoprettelige skader, som ikke kan reddes med regn. Men det gælder generelt alle afgrøder, der er såede om foråret, siger Michael Riis, planteavlskonsulent ved LandboThy til Morsø Folkeblad.

Selv majsen, der trives med sol og varme, trænger til vand. Efterårssåede afgrøder som vinterraps, byg, hvede og rug kan fortsat reddes, hvis regnen kommer.

Han vurderer at udbyttet bliver endnu mindre hvis varmen fortsætter en måned endnu.

LandboThy modtager i denne tid ikke flere henvendelser end ellers fra landmænd, der ønsker rådgivning. De er bare anderledes end normalt og handler alle om tørken.

 

 

 

 

 


 


  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 


 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.