Tørkeramte australske landmænd fejrer længeventet regnskyl

Flere australske landmænd dansede i de voksende regnmængder, efter Australien fik sit første store regnskyl i tre måneder.

Tørken har ramt de australske landmænd hårdt, og mens mange er i fare for at gå konkurs på grund af de dårlige udbytter, vakte det derfor stor glæde da der tirsdag tidligere på ugen pludselig væltede ned med regn.

Internettet er blevet fyldt af billeder og videoer af australske landmænd, der danser i regnen og nyder de kølige dråber.

Store områder i Australien har i mange måneder været uden tilstrækkelig regn. I nogle områder har der ikke være et regulært regnvejr i op til fire år. Vandreservoirer er flere steder fuldstændigt tømt, og i de tørre landskaber er der også en del ødelæggende skovbrande.

Men tirsdag faldt der i nogle områder op mod 100 mm - blandt andet i New South Wales.

Det oplevede blandt andet Oliver Ozzey Gordon i byen Bourke i New South Wales. Han har på Facebook delt en video af sin far Andrew Gordon, der er helt ekstatisk over, at der endelig falder regn, skriver sønnen:

 

 

"Min far er helt oppe at køre over regnen og den smule lettelse det giver. Jeg har ikke set sådan et smil i hans ansigt i meget lang tid. Tørken er langt fra ovre, men det her er meget nødvendig og ventet regn og det vil uden tvivl bringe smil frem over hele landet", skriver Oliver Ozzey Gordon til videoen af hans far, der lykkelig render ud og triller sig i vandet.

Her kan man se en video, som samler nogle af de billeder og videoer, som landmændene har delt med nyhedsmediet BBC.

 

 

Der er dog meldinger om, at regnmængder langt fra er nok til at redde årets kornhøst.

Mere økonomisk hjælp på vej

Australiens regering har i kølvandet på regnen besluttet at bevilge mere hjælp til de tørkeramte landmænd.

Australien lancerede torsdag en omfattende hjælpeindsats til landmænd i tørkeramte områder. De har i første omgang har fået bevilget en milliard australske dollar (omkring 4,7 milliarder kroner). Det skriver Ritzau.

Kriseplanen blev offentliggjort af den australske premierminister, Scott Morrison. Støtten vil blive givet som billige lån til navnlig landmænd, som er i dybe økonomiske problemer på grund af vandmanglen.

"Lånene skal tilbydes landmænd og kvægopdrættere, som ved, at de har en fremtid for sig i branchen, og som er indstillet på at klare sig gennem denne tørke", siger Morrison.

Premierministeren har måttet tåle masser af kritik fra mange tørkeramte landmænd for at være kommet alt for sent med krisehjælp.

Nedbøren i september var i mange områder 40 procent under det normale.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle