Tavshed hos L&F efter krænkelsessag giver frustrationer i baglandet

Landbrug &Fødevarer møder kritik fra flere sider over deres håndtering af krænkelsessagen i Danbred.

Hvis man ikke reflekterer og tager stilling, mister man indflydelse, lyder bekymringen fra to landmænd Finans har talt med om Landbrug & Fødevarers tavshed efter krænkelssagen i Danbred.

"Jeg er meget skuffet og vildt irriteret over, at der kommer sådan en sag, og den ikke bliver håndteret. Jeg dybt forundretover, at det kan lippe igennem Landbrug & Fødevarer som ejer. Jeg mangler refleksion over, hvordan det kunne ske, og hvordan man undgår noget lignende en anden gang. Den vil jeg gere høre fra Landbrug & Fødevarers direktør eller formand", siger Martin Pinholt, der er gårdejer og tidligere medlem af grovvarekoncernen DLG's hovedbestyrelse, til mediet. 

Han er mest chokeret over at Landbrug & Fødevarers top kendte til forhenværende direktør i Danbred, Thomas Muurmann Henriksens adfærd og ikke ryddede op i det. 

Poul Fritzner, der er medlem af L&Fs primærbestyrelse, mener at der har været et reelt ønske om at gå kraftigere ind i sagen, men at der har været et pres omtavshed. Han skyder skylden på Danbred som han vurderer har handlet uprofessionelt.

Kritik fra virksomheder

Arla, Danish Crown og DLG gik tirsdag, i Finans, helt udsædvanligt ud med en kritik af Landbrug & Fødevarer en kritik af deres håndtering af krænkelsessagen som de kaldte "uskøn".

Siden sagen blev offentligt kendt den 22. september har hverken Anne Arhnung eller Søren Søndergaard kommenteret sagen. 

Landbrug & Fødevarers kommunikationsdirektør Lasse Bastkjær Jensen har både overfor Finans og Landbrugsavisen udtrykt enighed i virksomhedernes kritik. 

"Jeg helt enig med medlemsvirksomhederne i, at sagen har været uskøn. Der er på ingen måde ageret på en professionel måde, og derfor har sagen fået så vidtrækkende konsekvenser, som den har. Jeg kan garantere, at vi har lært af dette her", siger Lasse Bastkjær Jensen i en mailkommentar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle