Efter 2.500 km: Traktorekspedition har nået Sydpolen

Efter 17 dages kørsel i Antarktis har Manon Ossevoort nået målet i sin MF 5610.

2.500 kilometers kørsel på 17 dage. Det var, hvad den specielle traktorekspedition skulle bruge for at nå Sydpolen. I dag den 9. december nåede ekspeditionen frem til slutdestinationen, og det var en glad Manon Ossevorrt, også kendt som Traktorpigen, der via satellit kunne fortælle nyheden til omverdenen og især Massery Ferguson, der har stillet den røde MF 5610 til rådighed under ekspedtionen.

»Det har været hårdt. Nogle gange har vi fået fire timers søvn og andre gange slet ingen. Men det har været en helt fantastisk rejse - og nu står vi her, på Sydpolen,« fortæller Manon Ossevorrt.

Sammen med det resterende hold af forskere og assistenter tog hun afsted 24. november, og turen er for det meste forløbet gnidningsløst.

»Vi holdt stille en halv dag, fordi pumperne til de eksterne brændstoftanke frøs til. Men ellers er det gået godt«.

Og det er koldt på Antarktis. 3. december målte ekspedtionen således temperaturer på minus 56 grader under kørslen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.