Kurator: Årevis negativ drift slog Agco-forhandler konkurs

Længere nedtur stod bag stor Agco-forhandlers konkurs, lyder det fra konkursboets kurator.

Det var ikke en isoleret hændelse eller akut nedtur, som torsdag eftermiddag kl. 15 resulterede i, at skifteretten i Randers erklærede Agco-forhandleren Jysk Maskincenter med hovedsæde i Randers konkurs.

»Det var ikke en pludselig hændelse. Der har været negativ drift i årevis«, lyder det advokat Jørgen Hauschildt fra Bech Bruun i Århus, som er indsat som kurator.

I lighed med en Agco-forhandler længere nede i Jylland, TBS Maskinpower, var det Jysk Maskincenter, der selv indleverede konkursbegæringen til skifteretten. Dermed har to af landets store MF- og Fendt forhandlere indenfor få uger valgt at give op. Kurator vil ikke vurdere, hvor gode chancerne er for, at en køber går ind og overtager virksomheden.

»Jeg har været kurator siden torsdag eftermiddag, så det er svært at sige noget her og nu. Vi har forstået, at der har været noget interesse, og derfor fortsætter vi med en vis drift«, fortæller han og oplyser, at 10 ud af ca. 40 ansatte i øjeblikket arbejder videre for at servicere kunderne for at muliggøre, at virksomheden kan blive overtaget som ”going koncern”.

Stor åbning i 2015

Fremtiden så mere lys ud, da Jysk Maskincenter for to og et halvt år siden samlede hovedparten af aktiviteterne i et 9.000 kvadratmeter stort maskincenter i Randers med lager, værksted, udstillingshaller, salg, administration og butik.

Til gengæld kunne optimismen ikke følge med på bundlinjen, som i de senere år har været plaget af store millionunderskud, senest et minus på 7,3 mio. kr. i det senest offentliggjorte regnskab for 2015/16-året.

I regnskabet nævnte Jysk Maskincenter en stribe forklaringer på, hvorfor selskabet på det tidspunkt havde »et stærkt utilfredsstillende resultat« med tilhørende negativ drift og tabt egenkapital.

1. Tab i forbindelse med overtagelsen af dele af Askildrup Maskincenter A/S og efterfølgende opsplitning. Der blev afskrevet på overtagne reservedele og givet kulancer og taget maskiner tilbage på handler indgået efter overtagelsen.

2. Tung proces med at samle fire lokationer til én indvirkede også på driften i 2015/16, bl.a. til omkostninger med nedskrivning af maskiner.

3. Sammenlægning af lagre, sanering, oprydning og rettelser på lagre kostede 3,4 mio. kr.

4. Lavere aktivitet og indtjening i 4. kvartal som følge af kortere høstsæson end budgetteret kostede 1,0 mio. kr.

I regnskabet konstaterede revisor også, at der var tvivl om udnyttelsen af et skatteaktiv for 2,6 mio. kr.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.