Teleskoplæsser når op i ligaen for gummigeder
Schäffer 9660T slår gummigeden på løftehøjde og den traditionelle teleskoplæsser på trækkraft og udsyn.

Tyske Schäffer kombinerer det bedste fra gummigeden med det bedste fra teleskoplæsseren i den nye 9660T.

Maskinen er derfor et spændende alternativ, hvis en traditionel gummiged mangler løftehøjde, og en firehjulsstyret teleskoplæsser mangler styrke og bid.

Motormæssigt svarer maskinen med sine 157 heste til en ti til 12 tons gummiged, og med en løfteevne på 5,3 ton er den samtidig det stærkeste bud på en knækstyret teleskoplæsser på markedet.

Når skovlen tømmes, viser maskinen for alvor talent, for når teleskoparmen skydes ud, opnås en tippehøjde på 5,1 meter under skovlskæret. Det er nok til at tippe ned i de største fuldfoderblandere og frakørselsvogne.

Afløser ti-tons ged

Magasinet Traktortech har testet maskinen i det seneste nummer hos ejer, mælkeproducent Gert Jørgensen, Skærbæk. Her afløste den en ti-tons gummiged og udmærker sig på andet end bare løftehøjde.

Blandt andet kan den række langt ind over hegn ved strøning, ligesom den også har været anvendt til hårdere opgaver. Eksempelvis i siloen ved ensilering af græs og ved planering af jord.

Som fører opleves maskinen mest som en gummiged, dog med den forskel at den brede læssearm sidder lige midt for kabinen. Det betyder, at den tager udsyn til skovlen. Med teleskopet ude skal man samtidig være varsom med ratbevægelserne, da det kan rykke i maskinen.

Omvendt er balancen god, og maskinen håndterede fint laster på 4,5 ton inklusiv skovl.

Smørefrit knækled og teleskop

Imens en mindre støjende hydrostat ville øge komforten, får maskinen omvendt plusser for vedligeholdelse. Ligesom på andre Schäffer-maskiner skal knækleddet nemlig ikke smøres. Ej heller glideskinnerne i teleskopet.

Samtidig virker rør- og slangeføring tiltalende, og udsynet er mange gange bedre end på en traditionel teleskoplæsser.

Faktaboks

Schäffer 9660T

  • Løfteevne, teleskop inde: 5,3 ton
  • Tippehøjde, teleskop ude: 5,1 meter
  • Rækkevidde, vandret: 3,3 meter
  • Motor Deutz: 157 hk
  • Transmission, hydrostatisk: 40 km/t + kryb

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.