Thorning: Udkantspakke er ikke et valgoplæg

Regeringen kan forhandle noget af pakken før folketingsvalget, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Der er ikke tale om et valgoplæg, når regeringen lancerer et udspil med 50 initiativer, som skal skabe vækst i danske yderområder.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter kritik fra især de borgerlige partier af initiativerne, som rummer lavere skatter og mindre bureaukrati.

Ifølge både Venstre og De Konservative er der dog ikke meget nyt i udspillet, og det kommer så tæt på et valg, at det ligner panik før lukketid, lyder kritikken.

Det afviser Thorning:

"Noget af det kan forhåbentlig nås før et valg. Jeg har meget svært ved at se, at det skulle være imod vores vækstinitiativer. Så forhåbentlig kan vi forberede så meget som overhovedet muligt," siger Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen vil de nærmeste dage fremlægge meget forskelligartede forslag. Statsministeren vil ikke uddybe, hvordan regeringen vil sænke skatter og afgifter for at skabe mere vækst.

"Som sagt bliver tingene foldet ud over de næste dage. Jeg tror, at det er en bedre måde at gøre det på. Så kan man se forslagene mere tydeligt," siger Helle Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: - Når det er ikke er en decideret pakke, er det så, fordi der mangler penge i år?

"Jeg ved ikke, om det er en pakke eller ikke en pakke. Jeg synes jo, at det er en pakke, som indeholder over 50 forskellige initiativer. Men det er også meget forskelligartede initiativer," siger Helle Thorning-Schmidt.

"Nogle af dem vedrører for eksempel iværksættervirksomheder. Noget af det vedrører landbruget. Og noget vedrører, det det skal være mere attraktivt at bo og drive virksomhed i landområderne."

Thorning understreger, at regeringen ikke bare "kaster pengene løst ud", men bruger dem, hvor det er "allermest nødvendigt, for at give væksten det sidste skub".

Politisk kommentator, Hans Engell, vurderer, at Thorning med udspillet også forsøger at samle stemmer i yderområder. Og det kan vise sig at være afgørende, hvis valget bliver tæt.

Hans Engell henviser til, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i 2011 kun manglede 8500 stemmer til blå blok for at blive landets statsminister.

/ritzau/

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle