Tican går endnu engang solo: Notering rammer 14 kroner

Slagteriet hæver noteringen med 20 øre fra næste uge, mens Danish Crown fastholder sin notering for femte uge i træk.

For første gang siden marts 2020 kan leverandørerne til Tican-slagterierne i Brørup og Thisted fra næste uge se frem til at modtage 14 kroner pr. kilo grisekød.

Tican vælger nemlig endnu engang at gå solo og hæver noteringen mere end Danish Crown.

Denne gang med 20 øre til rene 14 kroner pr. kilo grisekød, mens søerne fastholdes på 14,20 kroner pr. kilo.

Derimod fastholdt Danish Crown i går sin notering for femte uge i træk på 13,80 kroner pr. kilo grisekød.

Dermed fortsætter Tican med at hæve noteringerne uafhængigt af Danish Crown, efter Tican i marts for første gang i mange år lagde sig over Danish Crowns notering, som ellers har været markedssættende.

Afviste priskrig

I marts begrundede Ticans konstituerede administrerende direktør Steen Sønnichsen enegangen med, at slagterierne ser forskelligt på markederne, men afviste at gå ind i en prisskrig.

- Der er en begyndende spæd efterspørgsel, hvor eksportmarkederne begynder at vise positive tegn. Når vi så er i en situation med ikke konkurrencedygtige priser og kan se en merindtjening, så giver vi også mere på noteringen. Landmændene skal også have den merværdi på noteringen, sagde Steen Sønnichsen til LandbrugsAvisen i marts

Omvendt undrede Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur sig over enegangen.

Han udtalte til Agriwatch i april, at han ser det som et tegn fra Tican på, at slagteriet ønsker at flytte markedsandele.

Stigende efterspørgsel

Tican skriver i sin ugentlige markedsberetning, at med de stigende temperaturer og lavt udbud af slagteklare grise er specielt nakker og kamme kraftigt på vej opad prismæssigt.

Desuden presses der også prisstigninger igennem på alle varer med ben.

Danish Crown melder også om stigende efterspørgsel på bove og skinker i Europa, men der er ikke en eksplosion i efterspørgslen på råvarer.

 

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle