Tican går enegang igen: Lægger notering 20 øre over Danish Crown

Tican melder om god efterspørgsel i forbindelse med påskehandlen.

Tican lægger sig endnu engang over Danish Crowns notering på slagtegrise og hæver den med 40 øre i næste uge til 13,20 kroner pr. kilo.

Dermed lægger Tican sig som for to uger siden igen 20 øre over Danish Crown, som tidligere på dagen hævede sin notering på slagtegrise med 20 øre til 13 kroner.

Tican skriver i sin ugentlig markedsberetning, at slagteriet oplever rigtig god efterspørgsel efter ferske produkter i Europa i forbindelse med påskehandlen. Til England samt EU er der ligeledes stigende efterspørgsel på både kamme og backs.

Danish Crown oplyste i sin markedsberetning tidligere på dagen, at slagterikoncernen oplever efterspørgslen efter grisekød i Europa som stabil, men ikke prangende. 

Dermed ser de to slagterier måske stadig en anelse forskelligt på markedssituationen i Europa i øjeblikket. 

Det gav Ticans midlertidige administrerende direktør Steen Sønnichsen også som begrundelse, da Tican i forrige uge for første gang i mange år pludselig lagde sin notering på slagtegrise over Danish Crowns.

- Vi ser jo bare anderledes på markedet lige nu. Der er en begyndende spæd efterspørgsel, hvor eksportmarkederne begynder at vise positive tegn. Når vi så er i en situation med ikke konkurrencedygtige priser og kan se en merindtjening, så giver vi også mere på noteringen. Landmændene skal også have den merværdi på noteringen, sagde Steen Sønnichsen til LandbrugsAvisen i den forbindelse.

Her forudså han samtidig, at noteringen på slagtegrise i løbet af april og maj vil runde de 14 kroner pr. kilo.

Europas vejr driller

Begge slagterikoncerner er dog enige om, at det aktuelle vejrlig i Europa med lave temperaturer i øjeblikket gør, at forbrugerne holder en anelse igen i forhold til samme tid i andre år. 

- Skinker og forender handles til uforandrede priser, og her er forventningen, at et skift i vejret med stigende temperaturer vil kunne øge efterspørgslen, samt medføre stigende priser på netop disse produkter. Lignende situation ses på bove, trimmings og nakker, hvor efterspørgslen og heraf følgende prisstigninger, først for alvor vil accelerere, når vi rammer højere temperaturer som startskud til grillsæsonen, skriver Tican i sin markedsberetning.

Gode tegn i Asien

Både Tican og Danish Crown ser dog tegn på stigende eksport til Asien. 

I Australien og Japan oplever Tican priserne bevæge sig i en opadgående retning, og der mærkes samtidig et stigende behov fra kundernes side, for at sikre sig råvarer til den kommende periode.  

Til Kina er der et fornuftigt salg af de typiske Kina-produkter, mens der på hovedudskæringerne opleves en mere dæmpet efterspørgsel fra kundernes side.  

Danish Crown oplever, at eksporten til Kina er på et uændret lavt niveau og med fokus på de traditionelle Kina-varer.

Ticans notering for søer hæves i næste uge med 30 øre til 13,30 kroner pr. kilo.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle