Tican: Har sagt farvel til færre leverandører end ventet

Hvor mange leverandører, der er skiftet fra Tican til Danish Crown, vil direktør ikke oplyse. Men "det er færre end ventet".

Danish Crown har hentet "nogle" svineproducenter. Men ifølge Tican-direktør Niels Jørgen Villesen havde han forventet flere opsigelser.

Det fortæller konkurrenten, oven på at Danish Crown torsdag meldte, at gennemgangen af andels-ejer ventelisten med 70 svineproducenter har resulteret i at "omkring 25" er blevet nye andelsejere i Randers-koncernen.

"De har hentet nogle stykker hos os. Det er ikke så mange, som vi havde regnet med", fortæller Niels Jørgen Villesen.

Han afviser dog at sætte tal på, hvor mange der konkret har forladt Tican eller hvor mange grise, de har taget med sig.

Tican har det seneste års tid bøvlet med massive udsættelser og forsinkelser i afhentning af grise. Derfor har direktøren da også åbnet en kattelem for, at man kunne sige ok til at afgive leverandører, når Danish Crown åbnede for optag fra ventelisten.

Omvendt har han også siden sagt, at "nogle næppe ville få lov at gå".

"De, der har henvendt sig, siden Danish Crown startede på optag, har fået lov at gå med det samme. De må gå, hurtigt det nu praktisk kunne lade sig gøre", forklarer Niels Jørgen Villesen.

"Vi har ikke sagt nej til nogen, endnu da".

- Havde du gerne set, at du var kommet af med flere?

"Det er nok fint, som det ligger nu. Nu har de været udsat for bøvl i et år, så man kunne måske forvente, at mange stod i kø".

Indhenter via eksport til Tyskland

Efter påskens talrige helligdag er Tican nu 12,5 dag bagefter med slagtninger, hvilket betyder forskydelser i afhentning på op til det dobbelte.

"Vi har sådan set nok at lave, men det går da fremad. Tilmeldingerne er reduceret, så vi indhenter af den grund en del grise hver uge. Samtidig har vi kørt mellem 1.500 og 10.000 grise til slagtning i Tyskland hver uge de seneste uger og så kører vi fortsat med overarbejde på fabrikkerne. Det hjælper alt sammen, selv om påsken betyder, at vi har tabt lidt slagtedage", forklarer Niels Jørgen Villesen.

Direktøren tør dog ikke sætte en dato på, hvornår Tican forventer at have indhentet efterslæbet, der startede i forbindelse med corona-nedlukningen sidste år i marts og som da det var værst var oppe på knap en måneds forsinkelse.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle