Tican henter ind på efterslæb - men der er lang vej endnu

Lavere tilmeldinger og fortsat overarbejde skærer lunser af efterslæbet i Thisted og Brørup. Landmænd har dog stadig alt for store grise i staldene.

Tican fortsætter med at arbejde sig ind på det store efterslæb på slagtninger, der har varet siden sidste år i marts.

I den ugentlige opdatering om slagtesituationen melder det privatejede slagteri, at man nu er 10 dage bagud på slagtninger. 

"Forskydningen i afhentningstidspunktet er i gennemsnit ca. 22-24 dage", lyder det dog.

Dermed har koncernen hentet ind, siden det stod allerværst til efter nytår med hele 16 dage og over en måneds forskydninger - og siden det kort før påske lød på 13 dages udsættelser.

I mellemtiden har Danish Crown åbnet hoveddøren på vid gab, hvis leverandører skulle have lyst til at forlade Tican og istedet blev andelsejere. Ifølge Tican-direktør Niels Jørgen Villesen besluttede "færre end ventet" dog at skifte slagteriselskab - og dette ses da også i, at Tican ikke har indhentet en stor klump pludseligt, men i stedet skal file på de store udsættelser lidt ad gangen.

Sommerferie og helligdage på vej

Med 10 dages efterslæb er der dog næppe udsigt til, at Tican når at reducere de store udhæng fuldstændig, før sommerferien skal afvikles blandt de slagteriansatte, hvilket oftest reducerer kapaciteten.

Dermed står de hårdt prøvede leverandører til Tican fortsat til at skulle indstille sig på ekstra mange og ekstra store grise i staldene. Slagtevægten på Ticans enheder meldes fortsat til at være omkring de 100 kg i gennemsnit.

Koncernen angiver årsagen til, at der barberes ned på udsættelserne til at være, at der er lavere tilmeldinger og at der fortsat slagtes lørdage.

Derimod nævner slagtemeldingen ikke noget om, hvorvidt der fortsat køres grise til slagtning i Tyskland, sådan som Tican iværksatte omkring påske.

Tican slagter på grund af helligdagen Kristi Himmelfart næste uge kun tre dage, men planlægger slagtning i såvel Brørup som i Thisted flere lørdage de kommende uger. Her følger dog også flere andre helligdage til at bringe forskydelser i slagtedagene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle