Tican i klar udmelding: Ingen plads til ekstra slagtesvin

10.000 ekstra grise blev meldt til hos Tican efter svinepest-udbrud i Tyskland. Direktør melder alt optaget.

Udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland fik også klare konsekvenser på tilmeldingerne af grise hos Tican sidste uge.

Faktisk blev op mod 10.000 flere grise end på en normal uge meldt til slagtning fra leverandørerne, melder Ticans Fresh Meats' adm. direktør Niels Jørgen Villesen.

"Vi fik en voldsom stigning i tilmeldingerne", konstaterer direktøren og tilføjer:

"Hvorfor der pludselig var så mange ekstra grise klar til slagtning den uge i forhold til vores forecast, undrer vi os lidt over".

Ugentligt slagter Tican lidt over 70.000 grise, så der er tale om en markant stigning i tilmeldingerne lige pludselig efter den afrikanske svinepest.

Ingen plads til flere grise

I seneste nyhedsbrev til producenterne melder Tican lige som storebror-konkurrenten Danish Crown, at leverandørerne ikke skal forvente bare at kunne afsætte ekstra grise til slagtning de kommende måneder.

Faktisk er der noget nær lukket, melder slagteridirektøren.

"Når vi i forvejen skubber med udsatte grise, så har vi ikke plads til at tage flere slagtesvin ind. Vi er nødt til at holde os på det niveau, vi kører af slagtninger nu og folk kan ikke forvente, at vi har kapacitet til at tage flere grise ind", siger han.

- Hos Danish Crown frygter de jo, at landmændene vil køre deres rotationshastighed i staldene op og sende mindre grise til slagt. Har I også overvejelser om det?

"Vi har gang i flere overvejelser omkring, hvordan vi kan styre igennem den her periode. Vi kommer nok til at barsle med et eller andet, så vi kan tilgodese de leverandører med det, de hidtil har fået slagtet", forklarer Niels Jørgen Villesen, der dog ikke vil pege på, om der vil ske ændringer i vægtgrænser, stigninger i undervægts-fradrag eller andet.

Æder stille ind på puklen

Hos Tican har de ansatte de seneste uger også haft knivene i sving hver lørdag for at forsøge at indhente det solide efterslæb, der har været hele sommeren over, på op til 8 dages slagtning - med forskydelser i afhentning på op til 14 dage.

Niels Jørgen Villesen erkender, at situationen med svinepest i Tyskland ikke gavner tiltagene for at få indhentet efterslæbet.

"Vi æder os lige så stille ind på puklen. Det går ikke så hurtigt, men lige så stille", melder han.

Seneste melding lød på 7 dages efterslæb, men nu forstyrret af de ekstra mange tilmeldinger efter afrikansk svinepest.

Tidligere på sommeren satte koncernen gang i eksport af slagtedyr til Ticans's moderselskab Tönnies i Tyskland. Dette blev dog sat på hold af corona-udbruddet hos de ansatte i Rheda - og med afrikansk svinepest nu også i det sydlige naboland, er der ingen planer om at genoptage kørslerne.

Hvornår Tican igen er med på slagtningerne, tør Niels Jørgen Villesen ikke sætte en dato på.

Emneord

ASF i Tyskland

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle