Tican igen presset bagud på slagtninger

"Urealistisk høje tilmeldinger" presser nu igen Tican bagud på de forsinkede slagtninger, melder selskabet.

Tican er igen kommet endnu længere bagud på antallet af slagtninger i Thisted og Brørup.

Det fremgår af den ugentlige nyhedsorientering til leverandørerne, at selskabet nu er 10 dage bagud - med forskydninger i afhentning på op til 20 dage.

"Tilmeldingerne fortsætter på et meget højt niveau", skriver selskabet - en lidt blødere formulering af den melding, selskabet kom med i sidste uge, hvor det forlød at tilmeldingerne var "urealistisk høje".

Tican har siden foråret kæmpet med forsinkelser på slagtningerne, efter slagteriet ikke kunne gennemføre en planlagt opgradering i Thisted under lockdown af Danmark i marts. 

Siden har slagtesvinene hobet sig op i kø, selv om Tican har forsøgt flere tiltag med lørdagsslagtninger, overarbejde og også i en periode transport af grise til Ticans moderselskab Tönnies' slagterier i Tyskland. Den sidste mulighed har dog været effektivt lukket af først corona-lukninger i Tyskland, og nu udbruddet af afrikansk svinepest i landet.

Selskabet meldte allerede kort efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland i september ud, at leverandørerne ikke skulle forvente at kunne indsætte ekstra grise i staldene, idet Tican hverken har plads til eller ønsker ekstra grise i de kommende måneder.

For nylig meldte Tican, at man i Thisted ville ansætte et ekstra skiftehold til at udvide slagtetiden til hverdag. Denne er nu klar og sættes i gang 1. december. Samtidig planlægges der fortsat lørdagsarbejde resten af året, melder selskabet - der samtidig understreger, at man tager forbehold for corona-påvirkning og tekniske nedbrud.

Også Danish Crown har de seneste måneder kæmpet med udsatte grise. Her er niveauet dog nu nede på omkring 4 dages efterslæb, meldte koncernen torsdag.

Emneord

coronavirus

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle