Tican lider under ventetid på DC-fusion

Medarbejdere og kunder siver lige så langsomt fra Tican, mens fusionen med Danish Crown lader vente på sig. Det presser slagteriet, der kæmper for at holde værdierne intakte.

Medarbejdere får andre job og kunderne finder nye leverandører. Mere end syv måneders ventetid i ingenmandsland på, at fusionen mellem Tican og Danish Crown bliver en realitet, lægger nu for alvor pres på Thisted-slagteriet.

»Det er en lang proces for os. Det er os, der lider under det og mister medarbejdere og kunder,« erkender adm. direktør i Tican Ove Thejls.

Han ønsker ikke at kritisere Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller andre. Men han mærker tydeligt, at tiden går.

Flere medarbejdere, primært i salg og økonomi, har sagt op og også kunder er forsvundet. Hvor mange, vil direktøren ikke sætte tal på.

»Vi har en del nøglefunktioner, hvor vi er blevet ramt her efter sommerferien. Vi havde aftale med nogle om, at de skulle blive her til september, og det har vi overstået nu, så vi begynder at blive svagt bemandet på forskellige funktioner. Men vi rykker sammen og hjælper hinanden med at få dagligdagen til at køre.«

»De fleste kunder bakker heldigvis op, men nogle har også for længst været ude og lægge deres indkøb om. De mængder, vi skal afsætte til nye kunder, bliver mange gange til en lavere pris. Så vi begynder at kunne se det på indtjeningen,« forklarer direktøren, der dog hverken kan eller vil sætte tal på betydningen af udviklingen.

Tican får lavere efterbetaling

Fusionsaftalen fastlægger, at Ticans andelshavere skal have 25 øre lavere efterbetaling end deres DC-kolleger fra fusionsaftalen og et år tilbage.

På spørgsmålet om Tican selv kan finansiere denne, svarer Ove Thejls:

»Jeg har ingen kommentarer. Jeg kan bare sige, at jeg synes egentlig, at vi har klaret året overraskende godt i forhold til de betingelser, vi har haft at arbejde under.«

I Danish Crown fortæller pressechef Jens Hansen, at driften i DC fortsætter, som den gjorde før fusionen og at man afventer Konkurrencemyndighedernes afgørelse, før man kan udtale sig yderligere.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har 25 dage plus 90 til behandling af fusionen fra henvisningen den 17. juli.

Fristerne kan dog forlænges, hvis virksomhederne skal give såkaldte »tilsagn« om for eksempel frasalg af forretningsområder eller lignende.

Dermed kan en godkendelse reelt risikere først at ske sidst i januar næste år.

Faktaboks

DC-Tican

  • 24. februar: Fusionsplanerne blev offentliggjort.
  • 26. marts: Fusion vedtaget på generalforsamlinger.
  • 3. juni: Fusionen anmeldt til EU-kommissionen.
  • 17. juli: EU sendte behandling »hjem« til de danske konkurrencemyndigheder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle