Tican matcher efterbetalingen hos Danish Crown

Slagteriets regulering af det såkaldte markedstillæg bliver på 130 øre pr. kilo.

Leverandørerne til Ticans slagterier i Brørup og Thisted kan se frem til en samlet efterbetaling på 130 øre pr. kilo – præcis det samme som andelshaverne hos Danish Crown får i år.

Det meddeler Tican i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Dermed følger Tican – som de bortset fra sidste år har for vane – trop og matcher efterbetalingen fra Danish Crown for slagteriåret 2021/2022, der sluttede den 2. oktober.

Ticans efterbetaling er et såkaldt markedstillæg, der gives til den løbende notering.

Det var frem til den 4. april i år på 80 øre pr. kilo, hvor det på grund af stigende omkostninger hos leverandørerne blev forhøjet til 100 øre. Det reguleres altså nu til 130 øre pr. kilo.

- Tican ønsker at være den attraktive samarbejdspartner, også når den totale afregningspris skal opgøres for perioden oktober 2021 til september 2022, og ikke kun på den løbende afregning fra Tican, skriver Tican i pressemeddelelsen.

Voldsom vrede sidste år

Sidste år vakte det voldsom vrede blandt griseproducenterne, at Tican overraskende ikke gav det samme i efterbetaling, men i stedet kun betalte 1,05 kroner i efterbetaling i modsætning til Danish Crowns 1,30 kroner. 

En handling som efterfølgende førte til voldgiftssager mod Tican, og at flere leverandører sagde farvel til Tican og skiftede til Danish Crown eller Danepork.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle